subota, 20. lipnja 2020.

55.zagrebački salon primjenjene umjetnosti i dizajna


Sa zadovoljstvom ove godine sudjelujem na 55. zagrebačkom salonu. Jedan dio, koji uključuje i nakit, biti će izložen u prostoru galerije ULUPUH, Ilica 13/I kat. Na dan otvorenja 24.06.2020. galerija će biti otvorena od 19-21h
This year I am pleased to participate in the 55th Zagreb Salon. One part, which includes jewelry, will be exhibited in the gallery ULUPUH, Ilica 13 / I floor. On the opening day 06/24/2020 the gallery will be open from 19-21h


Svečano otvorenje 55. zagrebačkog salona - primijenjene umjetnosti i dizajn u srijedu, 24. lipnja u 19 sati na otvorenom prostoru ispred Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Savska cesta 18, u Zagrebu. Ovogodišnji se Salon realizira u dva prostora Tehničkog muzeja Nikola Tesla – Izložbenoj dvorani uz glavnu zgradu i Hali V te u Galeriji ULUPUH koja će se također moći posjetiti na dan otvorenja u vremenu od 19 – 21 sat.

Zagrebački salon ugledna je nacionalna izložba suvremenog stvaralaštva na polju vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture, s dugom, 50-godišnjom tradicijom. Ovogodišnje, 55. izdanje ove manifestacije realizira se u organizaciji ULUPUH-a i pod vodstvom Ivane Bakal, ravnateljice Salona, a posvećeno je primijenjenim umjetnostitma i dizajnu. Središnju temu Salona pod nazivom Puls trenutka ili što vas pokreće osmislila je Iva Körbler, kustosica i autorica koncepcije. Na natječaj za sudjelovanje na Salonu prijavilo se 247 autora i grupa autora te čak 503 rada. Šesteročlani žiri odabrao je 133 autora i grupa autora te 250 radova, uz pedesetak pozvanih autora.

Organizator izložbe: ULUPUH

Partneri: Tehnički muzej Nikola Tesla i Muzej Mimara

Izložba je financijski realizirana uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Za više informacija o salonu i popratnim događanjima pratite web stranicu salona  https://55zagrebackisalon.com/ i Facebook 55. zagrebačkog salona.Nema komentara:

Objavi komentar